Tal i com publica PigProgress, recentment ha tingut lloc el workshop “Freedom in Farrowing and Lactation 2021” que va comptar amb la presència de 50 científics i personal de la indústria porcina de més de 20 països d’Europa, Àsia-Pacífic i Amèrica del Nord.

A Europa hi ha una preocupació creixent sobre la complexitat de la transició cap a truges en lactància solta i els responsables polítics ja ho estan considerant de cara al procés legislatiu de la iniciativa “End the Cage Age”.

Johannes Baumgartne (Universitat de Medicina Veterinària de Viena, Àustria) va exposar el complex repte general de canviar els sistemes per satisfer totes les necessitats ambientals, socials i financeres. Entre els reptes a nivell de característiques específiques s’inclouen tant el disseny com la gestió de les parideres.

D’altra banda, Sandra Edwards (Universitat de Newcastle, Regne Unit) va comentar que “per resoldre aquests problemes cal una col·laboració altament coordinada entre científics experts en ciències ambientals, tècniques, socials i animals, així com una estreta col·laboració essencial d’ells amb els productors de porcs i empreses d’equipament”.

Diversos països ja han fet la transició cap a les maternitats lliures, com es el cas de Suècia. Mattias Espert, president de l’Associació sueca de porcí, va concluir que “per avançar amb èxit caldrà compartir coneixement a tots els nivells. Jo i els meus col·legues suecs podem compartir les lliçons apreses durant la transició”. També va destacar que la producció porcina a Suècia s’ha reduït dels 14.000 productors l’any 1990 a 1.000 productors el 2021.

Per consultar les ponències fes clic aquí.