La Direcció General de Drets dels Animals, dependent del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, dirigida per ​​Ione Belarra, va anunciar el passat divendres 13 d’agost la creació de la Unitat d’Intervenció Veterinària.

Aquesta Unitat té com a objectiu donar suport tècnic en inspeccions d’administracions públiques, forces i cossos de seguretat de l’Estat i en intervencions judicial a l’hora de realitzar peritatges veterinaris en inspeccions i garantir el benestar dels animals.

Segons publica Animal’s Health, la Unitat està integrada per 3 veterinaris, 2 auxiliars de veterinària i personal tècnic de medi ambient.

El director general de Drets dels Animals, Sergio García, detalla que la creació d’aquesta Unitat pretén facilitar ‘informes veterinaris en casos de maltractament quan se la requereixi en una operació concreta per part de les autoritats per poder acreditar des d’un punt de vista veterinari qualsevol indici de maltractament animal.

Finalment, García assegura que ja compten amb peticions d’actuació en diferents casos de maltractament animal i que també han rebut peticions per part d’ajuntaments.