Avui et portem un cas clínic publicat per 3tres3 que es va produir a mitjans del 2023 a una granja de 3300 truges reproductores de fase 1, que treballava en bandes setmanals. La granja tenia implantats alts estàndards de bioseguretat, però està situada en una de les zones de més densitat porcina d’Espanya, a la comarca de les Cinco Villas a Aragó.
El brot va provocar que durant diverses setmanes es reduïssin dràsticament els parts i deslletaments amb la qual cosa es va perdre l’estructura productiva de les bandes setmanals i es va generar la desestabilització reproductiva a la granja. Es va fer necessari recuperar l’estructura de les bandes setmanals i es van seguir una sèrie d’accions i tractaments.
L’estabilització després d’un brot de PRRS amb l’objectiu de treure garrins negatius depèn en gran mesura del maneig que es faci de la reposició.
Després de dos mesos de virèmia, vam començar amb les revisions periòdiques en maternitat mitjançant recollida setmanal de les llengües dels garrins nascuts morts, separades per sales, i especificant si eren de truges primípares o multípares.
Descobreix tots els detalls del cas a l’enllaç!