Les infeccions humanes per Streptococcus suis s’han tornat endèmiques a Tailàndia i Vietnam, impulsades pel consum de plats tradicionals de carn de porc crua, i S. suis ha causat múltiples brots en humans amb alts nivells de malaltia i mort a la Xina i Tailàndia. A Europa, les infeccions per S. suis es consideren un risc laboral i tenen lloc principalment entre persones amb lesions cutànies que treballen en contacte directe amb porcs o productes derivats del porc.

Les infeccions humanes a Europa representen aproximadament el 10 % de la prevalença mundial, però és probable que la incidència a Europa estigui subestimada perquè les infeccions per S. suis no són una malaltia de declaració obligatòria.

Un treball internacional en què ha participat el Instituto de Salud Carlos III, ha tingut l’objectiu d’augmentar el coneixement sobre l’epidemiologia de les infeccions humanes per S. suis a Europa i avaluar l’estructura de la població bacteriana i la diversitat de els clades zoonòtics de S. suis. Van avaluar la freqüència de les infeccions humanes per S. suis a Europa a través d’una enquesta de laboratoris de referència als principals països criadors de porcs d’Europa, i van fer una revisió sistemàtica de la bibliografia.

Els autors van contactar amb laboratoris nacionals de referència a 10 països d’Europa (República Txeca, Dinamarca, França, Alemanya, Hongria, Itàlia, Països Baixos, Polònia, Espanya i el Regne Unit) que incloïen infeccions per S. suis. A més, van fer una revisió sistemàtica per identificar casos d’infeccions humanes per S. suisa Europa en articles publicats des de 1990 a diferents bases de dades científiques.

Dels 10 laboratoris de referència convidats a participar a l’enquesta, 7 laboratoris (Espanya, Alemanya, Països Baixos, Dinamarca, República Txeca, Polònia i Regne Unit) van respondre i van informar 107 casos d’infeccions humanes per S. suis. A la revisió, van seleccionar 53 articles. Així, en total, es van identificar 236 casos únics d’infeccions humanes per S. suis a tot Europa durant el període 1990-2022. Alemanya, Espanya i els Països Baixos, els principals països criadors de porcs a Europa, van notificar 114/236 (48%) dels casos.

Et deixem l’article complet publicat a Diario Veterinario: https://www.diarioveterinario.com/t/4746060/proponen-infecciones-streptococcus-suis-sean-declaracion-obligatoria-europa