A principis de febrer, The Economist va publicar un article en que defensava que molts ramaders europeus segueixen donant als seus animals massa antibiòtics.

La Federació de Veterinaris d’Europa (FVE) i la Copa-Cogeca han fet un pas endavant i s’han posat en comunicació amb la publicació per buscar una rectificació. Més concretament, han enviat una carta a l’editor en cap de The Economist demanant-li que es corregeixi “la informació falsa” de l’article.

En aquest sentit, des de la FVE apunten que l’article incloïa un gràfic incorrecte i feia referència a un informe publicat recentment per l’Aliança Europea de Salut Pública (EPHA) que contenia “informació enganyosa”. Per això, la FVE i la Plataforma Europea per a l’Ús Responsable de Medicaments en Animals (EPRUMA) tenen previst mantenir una reunió amb l’EPHA i l’autor per suggerir-ne les correccions oportunes.

Segons expliquen els veterinaris i ramaders europeus a la seva missiva, comunicar al públic en general informació correcta i amb base científica sobre l’ús d’antimicrobians en els animals és part de la seva responsabilitat. Així mateix, assenyalen que la resistència als antimicrobians és una greu preocupació a Europa i a tot el món.

D’altra banda, assenyalen que la prevenció és una mesura clau per reduir l’ús d’antibiòtics i fer front a la resistència als antimicrobians, tant pel que fa a la salut humana com a l’animal.

Els agricultors i els veterinaris estan plenament compromesos amb l’ús responsable dels antibiòtics en els animals. Com a exemple, els esforços combinats de totes les parts interessades han contribuït significativament a la reducció del 43 % de les vendes d’antimicrobians per a ús en animals a Europa entre el 2011 i el 2020, com s’informa al darrer informe d’ESVAC”, conclouen des de la FVE i Copa-Cogeca.