La Federation of Veterinarians of Europe (FVE), amb el suport de la Federation of European Companion Animal Veterinary Associations (FECAVA) i la World Veterinary Association (WVA), ha desenvolupat el portal web Vets4Ukraine com a centre per coordinar l’ajuda dels veterinaris europeus per ajudar els veterinaris ucraïnesos, les seves famílies i els animals.

La FVE demana “a totes les parts que tinguin en compte els drets humans i el benestar animal i que excloguin de l’àmbit de les sancions tots els medicaments humans i veterinaris, principis farmacèutics actius i qualsevol altra matèria primera necessària per fabricar diagnòstics, tractaments i vacunes. També demanem a totes les parts que relaxin temporalment els requisits d’importació per permetre que els refugiats s’emportin els seus animals mentre fugen, p.ex. sobre la necessitat de fer proves de ràbia als gossos”.

Al lloc web trobaràs informació sobre els veterinaris que allotgen veterinaris, que donen cura d’animals i moltes més iniciatives que s’estan duent a terme des de diversos Països.