Tal com publica PigProgress, el passat divendres 7 de gener es va trobar un senglar mort a Ovada (província d’Alessandria). Cal recordar que la peste porcina africana (PPA) és endèmica a l’illa de Sardenya.

La presència del virus de la PPA va ser confirmada pel Centre Nacional de Referència per a la Pesta Porcina (Cerep) de l’Institut Zooprofilàctic Experimental d’Umbría i Marche.

Per la seva banda, Luigi Genesio Icardi, conseller regional de salut a la regió de Piemont, va declarar que “la implementació immediata i coordinada de mesures de control en senglars és fonamental” y va confirmar que “es definirà la zona infectada i la zona de vigilància, amb les corresponents prescripcions”.

El Corriere della Sera afirma que el cas de PPA podria tenir conseqüències per al comerç porcí italià ja que els països que no reconeixen el principi de regionalització podrien imposar una prohibició a la importació.

Els darrers dies, la Confagricoltura Piemonte havia donat l’alarma de la PPA, parlant d’un «fort risc» de propagació vinculat a «la proliferació excessiva» del porc senglar.