El Departament d’Agricultura dels Estats Units (USDA) ha confirmat la presència del virus de la peste porcina africana (PPA) en mostres recollides de porcs a la República Dominicana mitjançant un programa de vigilància existent.

El Ministeri d’Agricultura de la República Dominica ha informat que els resultats de les 389 mostres enviades al laboratori de Malalties Animals de Plum Island, als Estats Units, indiquen la presència del virus de la PPA a les províncies Sánchez Ramírez i Montecristi.

Amb aquests casos, es confirma l’arribada de nou del virus al continent americà, que estava lliure del mateix des de fa 40 anys, i la presència de la PPA a tots els continents.

Estats Units prohibeix l’entrada d’animals i productes derivats del porc de la República Dominicana com a conseqüència del virus. A més, el Servei de Duanes i Protecció de Fronteres (CBP) del Departament de Seguretat Nacional augmenta les inspeccions de vols des de la República Dominicana per garantir que els viatgers no portin productes prohibits als Estats Units així com per assegurar que les escombraries d’aquests avions s’eliminen adequadament per evitar la transmissió de la PPA.

El USDA, en aquest comunicat, es compromet a ajudar la República Dominicana a tractar amb el virus i els ofereix suport tant per la realització de proves com per la presa de mesures o accions addicionals.