La tasca dels veterinaris en aquest món globalitzat és essencial per protegir-nos de qualsevol amenaça que debiliti la salut pública i l’entorn on vivim.

Així ho manifesta l’Organització Col·legial Veterinària (OCV) amb motiu de la festivitat de Sant Francesc d’Assís, patró dels veterinaris, que se celebra cada 4 d’octubre amb la finalitat de reconèixer l’important paper que els veterinaris tenen a la societat.

L’OCV destaca que els veterinaris s’esforcen diàriament per salvaguardar la salut de tothom, gràcies a funcions tan rellevants com la monitorització de totes les baules de la cadena alimentària, des de la producció a la distribució, el control epidemiològic a través de la continua investigació de fàrmacs i vacunes o la cura del medi ambient, entre moltes altres.

En aquest sentit, recorda que és fonamental que tots els sistemes que treballen en benefici de la salut pública ho facin sota l’enfocament One Health-Una Sola Salud. A l’actual context d’emergència climàtica que vivim, cal tenir clar que el benestar de persones, animals i medi ambient són interdependents i és l’única via per acostar-nos a un escenari de seguretat sanitària, continua l’OCV.

Uns missatges dirigits a la societat espanyola que es plasmen en un vídeo editat amb motiu del dia de Sant Francesc d’Assís, perquè la ciutadania conegui el treball quotidià d’aquest col·lectiu professional en àrees com sanitat i benestar animal, seguretat alimentària, salut pública, investigació, gestió d’espais naturals…