El Palau de Congressos de Toledo ha estat l’escenari elegit per l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) per acollir la celebració de la XXIX edició dels premis Porc d’Or. Una gala que tindrà lloc el 25 de novembre i que, per primera vegada en els seus 29 anys d’història, se celebrarà a terres castellanomanxegues.

Els premis Porc d’Or van néixer amb el clar objectiu de premiar la professionalitat, l’esforç i l’extraordinària tasca que dia rere dia es realitza des de les granges de porcí de tota la nostra geografia per garantir el futur i el progrés d’aquest sector.

En aquesta XXIX edició, s’han analitzat un total de 580 granges amb una mitjana de 1.450 truges reproductores presents a cadascuna d’elles, fet que suposa un total de 841.000 truges analitzades. Després de la minuciosa avaluació de cadascuna per part del jurat dels premis Porc d’Or (compost per destacades personalitats pertanyents al sector porcí, tant de l’àmbit públic com privat), finalment han estat 108 les granges seleccionades que aglutinen les 120 nominacions.

Com a cada edició, es premiarà a les granges de porcí de capa blanca en funció dels criteris productius de Nombre de Garrins Deslletats per Truja de Baixa (LDCB), Taxa de Parts (TP) i Productivitat Numèrica (PN) , en cadascuna de les cinc categories creades en base al nombre de truges de la granja. D’aquesta manera, i tenint en compte que es lliura una estatueta d’or, una altra de plata i una tercera de bronze per cada criteri i categoria, són un total de 45 els premis que s’atorgaran el proper 25 de novembre.

A aquests hem de sumar tres guardons més: Porc d’Or Especial Zoetis a la Innovació, Porc d’Or Especial a la Màxima Productivitat i Porc d’Or Especial del MAPA. Premis especials en què es destaca, respectivament, les granges que sobresurten en aspectes específics relacionats amb la innovació, la productivitat, i la sanitat, el benestar animal i la preservació del medi ambient. A més, per descomptat, del Porc d’Or Especial amb Diamant, el màxim guardó, que anirà parar a la que es consideri la millor granja de porcí de capa blanca sobre la base de la seva gestió global i maneig, així com al compliment dels principals estàndards sanitaris, zootècnics i de benestar animal.